Careyn maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te kunnen stemmen. Lees meer
 

Fibrogym

Fibrogym® is een wekelijks terugkerende bewegingsactiviteit voor mensen met chronische aandoeningen en veel (spier)pijn, bijvoorbeeld door fibromyalgie, reuma of ME. Fibrogym® gaat uit van bewegen vanuit een passieve situatie. Alle spieren en gewrichten worden gemobiliseerd om verstijving te voorkomen of tegen te gaan.

Plezier in het bewegen staat voorop bij Fibrogym®. Dus alles mag en niets moet.

Inhoud

Tijdens de wekelijks terugkerende lessen worden er diverse bewegings- en ontspanningsoefeningen gedaan die specifiek gericht zijn op het verbeteren van de lichamelijke conditie en situatie. Door de oefeningen leert men de spieren (weer) aan het werk te zetten op een ontspannen, doelmatige manier. Een belangrijk doel in deze lessen is dat u plezier heeft in het bewegen, waarbij u dit op hun eigen tempo doet.

Fibrogym® neemt de klachten niet volledig weg maar zeker is dat wekelijks onderhoud van het lichaam de achteruitgang remt. U kunt eventueel overleggen met uw (huis)arts of u baat heeft bij deze vorm van bewegen.

Per les zijn er maximaal 18 deelnemers. U kunt elk moment van de cursus instappen. Er wordt niet behandelend gewerkt zoals bij individuele begeleiding. Bij de oefeningen worden veel zachte materialen gebruikt. Het advies is om gemakkelijke, loszittende kleding te dragen en om thuis dagelijks de oefeningen te herhalen.

Fibrogym® wordt georganiseerd door Van Oosterom Sport.

Voor wie

Iedereen die graag met plezier wil bewegen, maar bij wie bewegen wat moeizamer gaat door chronische aandoeningen en veel (spier)pijn, bijvoorbeeld door fibromyalgie, reuma of ME.

Kosten & Uw voordeel

Normaal betaalt u € 60,- voor 12 lessen. Met de Careyn Kaart ontvangt u € 5,- korting en betaald u € 55,- voor 12 lessen.

Diverse zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de cursussen, u kunt hier zelf bij uw zorgverzekeraar naar informeren.

Locaties & tijden

Van Oosterom Sport organiseert elke week Fibrogym® in samenwerking met Careyn Kaart op de volgende locaties:

Plaats Dag & Tijden
Barendrecht dinsdag van 9.30 tot 10.20 uur
Oude Tonge dinsdag van 11.00 tot 11.50 uurMeer informatie en aanmelden

Telefoon: 088 123 99 88
contact@careyn.nl

Deel deze pagina: