Careyn maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te kunnen stemmen. Lees meer
 

Opticien aan huis

Waar kunt u meer op uw gemak een bril uitzoeken dan thuis. De opticien komt graag bij u langs met een uitgebreid brillenassortiment. U krijgt dezelfde service als in de winkel, zoals oog- en oogdrukmetingen, bril reparaties en bril aanpassingen. Wij werken met 2 opticiens waaruit u kunt kiezen. Met uw Careyn Kaart ontvangt u 15% korting. 

Neem contact op met de Nederlands Huisopticien via telefoonnummer: 

0900 - 23 000 23 en vermeld hierbij dat u in het bezit bent van de Careyn Kaart. 

Heeft u nog geen Careyn Kaart, maar wilt u wél gebruik maken van deze korting? Klik dan hier

De Nederlandse Huisopticien

De opticien aan huis, Nederlandse Huisopticiens, werkt met gekwalificeerde opticiens die een aanvullende opleiding hebben gevolgd voor het werken aan huis. Ze maken gebruik van professionele apparatuur. De opticien komt aan huis in heel het werkgebied van Careyn.

Low Vision

Voor (zeer) slechtziende mensen kan een Low Vision specialist worden ingeschakeld. Deze helpt bij de aanvraag van een handloep (met of zonder verlichting), tafelloep, cameraloep (voor aansluiting op de tv) en bijvoorbeeld een spraaksynthesizer (sprekende computer die tekst scant en spreekt). Low Vision apparatuur wordt meestal vergoed door de zorgverzekeraars. 

Voordeel met de Careyn Kaart

Op vertoon van uw Careyn Kaart ontvangt u

 • 15% korting bij aanschaf van een compleet montuur met glazen
 • 15% korting op materiaalkosten bij reparaties
 • kosteloze reparaties of bijstellingen
 • geen voorrijkosten
 • Garantie op monturen en glazen
 • Voor- en najaaracties
 • Oogmeting en Skiascopie meting gratis
 • Lowvision meting gratis
 • Pinbetaling mogelijk
 • Huiscollectie; scherpe  prijzen
 • Exclusieve merken in hoger segment
 • Oogdruppels via huisarts
 • Zo nodig doorverwijzing oogarts

Wilt u gebruik maken van de diensten en korting? 

Neem contact op met de Nederlands Huisopticien via telefoonnummer: 0900 - 23 000 23 en vermeld hierbij dat u in het bezit bent van de Careyn Kaart. 

Heeft u nog geen Careyn Kaart, maar wilt u wél gebruik maken van deze korting? Klik dan hier

Nu een gratis leesbril bij aanschaf van een complete bril bij de Nederlandse Huisopticien

Bij aanschaf van een complete bril (montuur + glazen) ontvangt u bij de Nederlandse Huisopticiens een gratis leesbril.

De onderstaande voordelen blijven van kracht bij deze unieke actie.

 • 15% korting bij aanschaf van een compleet montuur met glazen
 • 15% korting op materiaalkosten bij reparaties
 • Kosteloze reparaties of bijstellingen
 • Recht op gratis oogmeting
 • Geen voorrijkosten

Brilzorg Holland

Brilzorg Holland is een jongdynamisch bedrijf met jarenlange ervaring in de optiekbranche. Brilzorg Holland werkt met een geavanceerde computermeting. Na de sterktemeting volgt een oogdrukmeting. U krijgt gratis en vrijblijvend advies op maat. Het is mogelijk nieuwe glazen of een nieuwe bril aan te schaffen, waarbij u kunt kiezen uit een ruime collectie (merk)monturen. Ook kunnen oogdruppels voorgeschreven en besteld worden. Kijk ook eens op www.brilzorgholland.nl. 

Iets voor u? Deze service is geschikt voor iedereen die de opticien aan huis wil laten komen. Een meting is ook mogelijk voor mensen die niet goed kunnen aangeven wat ze kunnen zien, bijvoorbeeld door dementie of afasie. 

Voordeel met de Careyn Kaart
Op vertoon van uw Careynkaart ontvangt u:

 • 15% korting bij aanschaf van een bril of glazen
 • 15% korting op materiaalkosten bij reparaties
 • Oogmeting, advies, en kleine reparaties gratis
 • Geen voorrijkosten
 • 1 jaar garantie
 • Computermeting
 • Oogdruppels op voorraad
 • Scherpe prijzen
 • Pinbetaling mogelijk
 • Grote collectie (merk)monturen

Meer informatie en aanvragen
Meer informatie over Brilzorg Holland kunt u vinden op www.brilzorgholland.nl. Wilt u deze opticien aan huis aanvragen met korting? Neem dan contact op via 088 - 712 6 712 en vermeld hierbij dat u in het bezit bent van de Careyn Kaart. 

Tips van Brilzorg Holland - Uitleg over brilglazen

Brilzorg Holland komt voor oogonderzoek bij u thuis. Vaak worden er dan vragen gesteld over plus en min of over verziendheid en bijziendheid. Hoe zit dat nou eigenlijk? Brilzorg Holland legt uit:

BIJZIENDHEID ( Minglazen )
Als je bijziend bent kun je veraf niet meer scherp zien zonder bril en kun je juist dichterbij wel scherp zien. De technische benaming hiervoor is myopie. De sterkte van de bril is dan negatief. ( Min )

VERZIENDHEID ( Plusglazen )
Bij verziendheid kun je veraf nog wel scherp zien zonder bril, maar van dichtbij niet meer. De technisch benaming hiervoor is hypermetropie. De sterkte van de bril is dan positief. ( Plus )

OUDERDOMSVERZIENDHEID ( Leesglazen )
Vanaf de leeftijd van 40 jaar gaat het vermogen om dichterbij te zien achteruit, waardoor je op een gegeven moment een leesbril nodig kunt hebben. Je kunt dan problemen krijgen met het lezen van medicijndoosjes, de krant of een tijdschrift. Het lezen van een beeldscherm gaat nog wel redelijk goed door de grotere leesafstand. We noemen dit ouderdomsverziendheid of presbyopie.

ASTIGMATISME ( Cylinderglazen )
Als het oog niet overal dezelfde sterkte heeft, bijvoorbeeld dat er horizontaal een andere sterkte is dan verticaal, dan hebben we het over astigmatisme. De oorzaak kan zijn dat het hoornvlies niet mooi rond is, maar een beetje ovaal. Met een brillenglas kan dit worden gecorrigeerd door een cylinder ( torisch glas). De cylinderafwijking is niet altijd horizontaal of verticaal maar heeft een asrichting die wordt aangegeven door graden.

DUBBELZIEN ( Prismaglazen )
Wanneer men moeite heeft om met twee ogen naar een punt te kijken en de neiging krijgt om dubbel te zien kan een prisma bril helpen. Door een prisma in een glas te slijpen zorg je ervoor dat het oog een beetje scheef kijkt zodat de oogspier zich minder hoeft in te spannen.

OOGMETING
Brilzorg Holland komt bij u thuis voor het aanmeten van een nieuwe bril of nieuwe brillenglazen. Met professionele oogmeet apparatuur en een grote collectie monturen in verschillende prijsklasse is het nu mogelijk om thuis op de bank een nieuwe bril te krijgen!

Tips van Brilzorg Holland - Welke bril past bij mij?

Bij het kiezen van een montuur kan rekening worden gehouden met de vorm van het gezicht. Op deze manier accentueert u de meest karakteristieke gelaatstrekken. Hieronder staan een viertal gezichtsvormen en wat adviezen voor montuur keuze.

1) Uw gezichtsvorm is vierkant

We bedoelen dan een gezicht met een brede kaaklijn en een vierkante kin. Daarnaast is het voorhoofd vaak wat groter. Hierbij past meestal een ovale bril erg goed of een bril met een vierkante vorm.

2) Uw gezichtsvorm is rechthoekig

Met een rechthoekig gezicht bedoelen we een gezicht met wat hogere jukbeenderen en net als bij vierkant een groter voorhoofd. Ook hierbij passen het beste de wat vierkantere modellen en de rechthoekige brillen. Geen brillen met drukke afwijkende vormen.

3) Uw gezichtsvorm is rond

Een rond gezicht heeft alles rond. Ronde wangen, ronde kin en een breed rond voorhoofd. Hierbij passen vaak de wat meer afwijkende modellen. Kies vooral niet voor ronde modellen of rechthoekige modellen want daarmee maak je het gezicht nog ronder.

4) Uw gezichtsvorm is ovaal

Met een ovale gezichtsvorm is alles gelijkmatig verdeeld en elke bril staat eigenlijk leuk. Dus passen maar!!

Tips van Brilzorg Holland - Hoe blijft mijn bril langer mooi?

1)  Maak uw bril regelmatig schoon met een beetje lauw water. Droog hem af met een microvezeldoekje. Op deze manier kunnen lichaamszuren niet op het materiaal inwerken.

2)  Gebruik geen schoonmaakmiddelen en zet hem nooit in de vaatwasser!

3)  Vermijd grote temperatuursverschillen en hoge temperaturen. Een bril in de zomer op uw dashboard van uw auto is niet verstandig.

4)  Een veel voorkomend probleem bij de dames is de haarlak. Doe dit op zonder de bril. Haarlak is echt rommel voor brillenglazen.

5)  En leg uw bril natuurlijk nooit met de glazen naar beneden

Blog: Goed voor ogen 

Brilzorg Holland komt bij u thuis voor een oogonderzoek en het aanmeten van een nieuwe bril. Vaak worden wij geconfronteerd met ouderen die glaucoom, macula degeneratie, diabetes of traanvochtproblemen hebben.

Wist u dat een gezonde voeding een positief effect kan hebben op uw zicht? Wetenschappelijk onderzoek toont aan welke stoffen zo belangrijk zijn voor ons zien. Het betreft voornamelijk de voedingsstoffen zeaxanthine , luteine , zink , vitamine C en omega-3. Deze stoffen zorgen ervoor dat uw netvlies goed blijft functioneren en dat uw ogen langer gezond blijven.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website www.goedvoorogen.nl

Heeft u interesse voor een oogmeting aan huis en eventueel het aanmeten van een nieuwe bril bij u thuis ? Neem dan contact op met Brilzorg Holland op telefoonnummer 088 – 712 6 712. 

Deel deze pagina: