Careyn maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te kunnen stemmen. Lees meer
 

Praktische informatie & deelnamecriteria

De vakanties van Careyn zijn in een rustig tempo, er is grote vrijheid en de hotels bieden veel eenpersoonskamers. Wilt u graag mee met een gezellige vakantie van Careyn voor senioren, waarbij alle zorg en hulp binnen handbereik is? Dan zijn er een aantal dingen die u moet weten, voordat u een vakantie bij ons boekt. Deze praktische informatie en deelnamecriteria kunt u hieronder lezen. 

Hoe kunt u een vakantie/daguitstapje boeken?

Vraag het aanmeldformulier aan via tel. 088 - 123 99 88 of haal deze uit de vakantiegids (pagina 19+20 voor de vakantiereizen of pagina 18 voor de daguitstapjes). Ook kunt u het formulier hier downloaden om af te drukken. 

U kunt het volledig ingevulde formulier zonder postzegel opsturen naar: Careyn Kaart, Antwoordnummer 27, 3100 VB Schiedam. Per persoon 1 aanmeldformulier invullen. U kunt een kopie van het aanmeldformulier maken of opvragen als u meerdere personen wilt aanmelden. Ook kunt u uw aanmeldformulier scannen en e-mailen naar careynplus@careyn.nl

Deelnamecriteria Daguitstapjes

Ga lekker met ons mee! Of u nu gezond bent en goed ter been, of wellicht wat hulp nodig hebt van bijvoorbeeld een rollator of een (opvouwbare) rolstoel. Voor de rolstoelen is er een beperkt aantal plaatsen/duwers beschikbaar per daguitstapje. Onze daguitstapjes zijn helaas niet geschikt voor mensen die wegens psychische klachten of dementie zijn opgenomen in een verpleeghuis of één op één begeleiding nodig hebben.

Deelnamecriteria Zorgvakanties

· U kunt zelfstandig in en uit bed stappen. Er zijn in de hotels geen tilliften
· Er is geen reguliere nachtzorg, doch bij nood kunt u bellen
· U kunt in de bus op een normale passagiersstoel overstappen
· U heeft lichte tot middelzware zorg nodig
· U kunt kleine afstanden (al dan niet met een rollator) zelfstandig lopen
· U kunt eventueel een duwer voor de excursies voor uw opvouwbare rolstoel aanvragen (beperkt aantal duwers beschikbaar)
· Mindervalidekamers (beperkt) aanwezig
· De hotels hebben meerdere aanpassingen en veelal geen drempels en opstapjes, maar leest u goed de beschrijving van het hotel bij de door u gekozen vakantie.

Deelnamecriteria ZorgPlusvakanties

Deze vakanties zijn voornamelijk bedoeld voor mensen die middelzware tot zware zorg nodig hebben. Deze accommodaties en de teams zijn daar op ingespeeld. U kunt dus ook met ons ons mee wanneer u:

· Zeer slecht ter been bent
· Rolstoel gebonden of afhankelijk van een opvouwbare rolstoel/tillift/rollator bent
· Meer verzorging nodig heeft omdat u niet of moeilijk zelfstandig kunt staan
· Meer verzorging nodig heeft vanwege ziekte of andere beperkingen
· Hulp nodig heeft bij de toiletgang
· Nachtzorg nodig heeft


Onze vakanties zijn helaas niet geschikt voor mensen die wegens psychische klachten of dementie zijn opgenomen in een verpleeghuis of één op één begeleiding nodig hebben.

Heeft u zelf nog geen zorg nodig en/of bent u nog goed ter been, maar vindt u het gezellig om met een groepsvakantie en daguitstapje mee te gaan? Ook dan bent u van harte welkom!

Zit u in een rolstoel?

DAGUITSTAPJES:  Wanneer u minder mobiel bent mag u uiteraard een opvouwbare rolstoel meenemen. Het aantal duwers is echter beperkt. Wanneer u afhankelijk bent van een vaste rolstoel, neemt u dan even contact met ons op. Uiteraard hoeft u bij de meeste daguitstapjes niet veel te lopen, is het tempo laag en kunt u altijd uw rollator meenemen. Dus gaat u vooral lekker met ons mee!

VAKANTIES:  Bij de meeste excursies tijdens de vakanties wordt niet veel gelopen, is het tempo laag en kunt u uw rollator meenemen. Wij kunnen echter niet altijd garanderen dat de touringcar bij de ingang van een attractie kan stoppen, of dat er bij de attractie zelf niet gelopen moet worden. Als lopen met een rollator voor u moeilijk is, dan is er een mogelijkheid om uw opvouwbare rolstoel mee te nemen of er een te lenen via ons. Bij een Zorgvakantie en een Zorgplusvakantie is er een aantal vrijwilligers beschikbaar die uw (opvouwbare) rolstoel kunnen duwen, mits aangevraagd bij boeking. Bij een Zorgplusvakantie kunnen er meer opvouwbare en vaste rolstoelen mee.

De hotelkamers en welke hulpmiddelen zijn er aanwezig?

De hotels bieden veel eenpersoonskamers. Per hotel is er specifieke informatie over de aanwezige hulpmiddelen opgenomen. Mobiele steunen zijn altijd beschikbaar en u kunt andere hulpmiddelen bestellen. Kijkt u bij de tekst van het hotel van uw keuze voor verdere details. Telefonisch bespreken wij met u wat het beste hotel met een bijpassende kamer is voor u. Met bijkomende zaken helpen wij u graag! Heeft u recht op thuiszorg bij een andere organisatie dan Careyn, dan zetten wij dit voor u om.

Waar zijn de opstapplaatsen?

U wordt bij de opstapplaats opgehaald en weer teruggebracht door een touringcar. Bij alle vakanties wordt er gebruik gemaakt van een touringcar met lift. Uw vervoer naar de opstapplaats dient u zelf te verzorgen. Bij de daguitstapjes zijn er 7 opstapplaatsen: Delft, Schiedam, Spijkenisse, Maarssen, Utrecht, Woerden, Breda. De vakanties hebben 4 opstapplaatsen: Spijkenisse, Delft, Breda en Utrecht. Voor de vakanties geldt: mocht u een probleem hebben om naar de opstapplaats te komen, dan kunnen wij proberen of een vrijwilliger u kan ophalen en/of thuisbrengen.

Annulerings– en reisverzekering vakanties

Het is raadzaam om een annuleringsverzekering af te sluiten. Dit doet u direct na de boeking van uw vakantie bij een bank of verzekeringsmaatschappij naar eigen keuze. U bent dan direct verzekerd. Let op: op een later tijdstip na boeking kunt u meestal géén annuleringsverzekering meer afsluiten, u draagt dan zelf het financiële risico als u annuleert. Naast een annuleringsverzekering raden wij u aan een reisverzekering af te sluiten. Dit kan nog vlak voor vertrek. Gaat u vaker met ons mee? Dan is een doorlopende reis– en annuleringsverzekering aan te raden.

Annulerings– en reisverzekering daguitstapjes

Annuleringskosten voor daguitstapjes zijn voor uw eigen rekening. Informeer bij de verzekeraar van uw keuze of zij ook daguitstapjes dekken in hun annulerings– en/of reisverzekering. Sluit, indien dit bij de verzekeraar mogelijk is en door u gewenst, een verzekering af.

Over Careyn Kaart

Deelname aan deze vakantiereizen en daguitstapjes is mogelijk voor iedereen. Heeft u geen Careyn Kaart, dan betaalt u een meerprijs. Wilt u ook een Careyn Kaart? Kruis dan het hokje aan op het aanmeldformulier. Voor slechts € 23,95 per jaar kunt u van nog veel meer voordelen van de Careyn Kaart gebruik maken! Wist u dat Careyn Kaart een ruim aanbod heeft en dat u onder andere ook terecht kunt voor maaltijdservice, korting bij de thuiszorgwinkels, tuinonderhoud, korting op uw zorgverzekering, de kapper en pedicure aan huis

Nog vragen?

Heeft u na het lezen van de vakantiegids nog vragen, dan kunt u bellen met onze vriendelijke medewerkers van CareynPlus via telefoonnummer 088 - 123 99 88 of mail via careynplus@careyn.nl

Deel deze pagina: