Careyn maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te kunnen stemmen. Lees meer
 

De Mantelaar kan u als mantelzorger wat verlichting bieden

 
De Mantelaar kan u als mantelzorger wat verlichting bieden

Ondersteunende mantelzorg

Wordt de zorg voor uw partner/vader/moeder/familielid u soms teveel? Of wilt u meer zorg dan de geïndiceerde zorg? De Mantelaar biedt de oplossing. Mantelaar koppelt medische studenten aan ouderen om er - samen met familie en andere verzorgers – voor te zorgen dat mensen langer thuis kunnen wonen en de kwaliteit van leven verbetert. Mantelaar vindt een goede balans tussen persoonlijke verzorging en persoonlijke aandacht belangrijk. Naast het verrichten van lichte zorgtaken en hulp bij praktische zaken is er tijd voor een kop koffie, een praatje of een wandeling. De zorg van Mantelaar is aanvullend op de reguliere zorg van Careyn en is zonder indicatie te verkrijgen.

Extra aandacht en zorg

Mantelaar koppelt de meest geschikte studenten. De studenten volgen zorggerelateerde studies. Mantelaar selecteert hen op motivatie, hobby’s, interesses, ervaring en kennis.

 • Mantelaar komt voor een vrijblijvende en persoonlijke intake bij de u thuis, om samen de student te vinden die het beste bij u past.
 • De studenten zijn intrinsiek gemotiveerd, hoogopgeleid en enthousiast.
 • Alle studenten zijn in het bezit zijn van een verklaring omtrent gedrag en een persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering.
 • Minimale afname is twee uur, afgestemd op de wensen en alleen wanneer er behoefte aan is.
 • U bepaalt zelf met de studenten hoeveel bezoeken per maand u wilt afnemen.
 • Na ieder bezoek laat de zorgstudent een digitaal dagboekbericht achter, dat per mail wordt verstuurd.
 • Via een online platform van Mantelaar kan de geleverde zorg, de ingeplande bezoeken en de dagboekberichten bekeken worden.
 • Mantelaar regelt de salarisadministratie. Aan het einde van de maand ontvangt u een gespecificeerde opgave over de afgenomen bezoeken.

Dementiezorg

Er zijn in Nederland ongeveer 300.000 mantelzorgers die voor dementerende ouderen zorgen. Het gaat dan vaak om familie zoals de kinderen, een zus of broer. De zorg voor dementerende is intensief en beslaat vaak een lange periode. Gemiddeld 5 jaar lang, 20 uur per week. Mantelaar bemiddelt in betaalbare aanvullende zorg voor dementerende ouderen op maat.

Nachtzorg

De door Mantelaar bemiddelde studenten zijn bereid om 2 à 3 keer per nacht wakker gemaakt worden voor benodigde zorg. Het is een slaapdienst, geen waakdienst. Het nachttarief is geldig van 22.00 tot 07.00 uur.

Voordeel met de Careyn Kaart:

 • € 1,- korting op het dagtarief van € 17,50 per uur. Met de Careyn Kaart kost het € 16,50 per uur.
 • € 0,50 korting op het nachttarief van € 12,50 per uur. Met de Careyn Kaart kost het € 12,- per uur.

Aanvragen

Wilt u graag van de Mantelaar gebruik maken? Bel dan met Careyn Klantenservice via 088 - 123 99 88.

Voor meer informatie: www.mantelaar.nl

Deel deze pagina:

Voordeel Careyn Kaart

 •  € 1,- korting op het daguurtarief
 • € 0,50 korting op het nachtuurtarief 

Direct aanvragen?

Bel met Careyn Klantenservice
via 088 - 123 99 88.