Careyn maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te kunnen stemmen. Lees meer
 

Scheepvaartmuseum

Heeft u zin om een dagje er op uit te gaan? Kijk eens bij de uitjes van het Nationaal Ouderenfonds. Bezoek het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Ga een dagje naar het strand. Kom in kerstsferen met het gratis kerstconcert in het concertgebouw te Amsterdam. U krijgt in 2018 € 3,50 korting op alle uitjes!

Scheepvaartmuseum: tentoonstelling MS Oranje

Uniek arrangement met museumgids in Het Scheepvaartmuseum. De nieuwe tentoonstelling MS Oranje | koers gewijzigd vertelt over het iconische passagiersschip MS Oranje en spreekt bij velen nog steeds tot de verbeelding. Enerzijds doordat het schip ooggetuige was op het wereldtoneel. Anderzijds vanwege de persoonlijke verhalen van de gerepatrieerden. Daarnaast had het vaartuig verschillende functies: passagiersschip, hospitaalschip, repatriëring uit Nederlands-Indië en als cruiseschip.

Ontdek samen met een professionele museumgids de verhalen van dit bijzondere passagiersschip, dat net voor de Tweede Wereldoorlog werd gebouwd. Hoe het in zijn beginjaren dienst deed als hospitaalschip voor de Australische regering en ruim 30.000 gewonde soldaten in veiligheid heeft gebracht. Het heeft daarna jarenlang inwoners van Indonesië vervoerd of gerepatrieerd naar Nederland. De tentoonstelling staat stil bij de verhalen van al deze mensen.

Programma:
14.00-14.15 uur Aankomst Scheepvaartmuseum, graag melden bij de infobalie in het museum of bij de vrijwilliger van het Nationaal Ouderenfonds
14.15-14.45 uur Vrij wandelen door het museum of bezoek aan de winkel.
14.45 -15.00 uur Aankomst in Stalpaert, het restaurant van het museum, 
15.00-15.30 uur Koffie en taart, welkom door het Nationaal Ouderenfonds en het Scheepvaartmuseum
15.30- 16.30 uur Rondleiding tentoonstelling
17.00 uur Vertrek

Aandachtspunten: 

- Uitstappen kan voor de deur, u parkeert tegen betaling op de openbare weg. 
- U wandelt door het museum, er zijn een paar bankjes om uit te rusten. 
- De tentoonstelling is op de eerste verdieping; deze is net als alle andere faciliteiten per lift bereikbaar. 
- Met het oog op de veiligheid van de collectie is het gebruik van scootmobielen niet toegestaan in het museum. U kunt gebruikmaken van één van de rolstoelen (beperkt te leen).

Meer informatie en aanmelden

Bekijk hier alle uitjes. Reserveren kan door te bellen naar het klantcontactcentrum van het Ouderenfonds 088 - 344 2000, o.v.v. het nummer van uw CareynKaart.

LET OP: de korting krijgt u alleen bij een telefonische reservering. Wees er snel bij, want voor de kortingsactie geldt: op = op!

Deel deze pagina: